KORLAT ARONIJA U BRUXELLESU DOBILA NAGRADU ZA OKUS I KVALITETU

03.05.2015

Korlat Aronija jedini je proizvod iz segmenta jakih alkoholnih pića iz Hrvatske koji je nagrađen. Stručni žiri sastojao se od 150 uglednih šefova kuhinja, stručnjaka za pića i sommeliera iz najpoznatijih europskih kulinarskih organizacija, među njima su i 24 vodeća chefa i sommeliera Michelinovih restorana, ujedno članova prestižnih međunarodnih kulinarskih instituta iz 15 europskih zemalja.

Svi proizvodi koji se prijavljuju na ocjenjivanje uzimaju se sa polica trgovina i ocjenjuju se „naslijepo“ bez ambalaže ili identifikacije proizvoda, samo temeljem njegova izgleda, miris, okusa, teksture i općeg dojma.

U posljednje vrijeme mnogo se govori i piše o aroniji, sibirskoj borovnici kako ju mnogi nazivaju, koja je maleno čudo prirode bogato antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E, a zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.

Aronija se naziva i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam.
Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i "napad" na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj kroničnih bolesti.

Stoga su tehnolozi Badela 1862 odlučili svoj novi, premium, liker napraviti upravo s aronijom i to je prvi liker s aronijom na tržištu.

"Iznimno smo sretni i zadovoljni što smo ovu nagradu za izvrsnost, kvalitetu i okus dobili upravo za naš liker Korlat Aroniju, jer je to naš najnoviji proizvod. Korlat Aronija rezultat je znanja, truda i umijeća majstora destilacije Badela 1862. Oboružani strpljenjem i genijalnošću, oni su uspjeli uhvatiti samu esenciju tih bobica i pretočiti je u savršenstvo. Snagom tradicionalno pripremljene rakije od grožđa s položaja Korlat vinarije Benkovac, istakli su intenzivan i bogat slatko-trpki voćni okus koncentriranog soka." izjavila je Vesna Jurak, direktorica razvoja tehnologije jakih alkoholnih pića.

Liker je odlično prihvaćen na tržištu i danas se nalazi u svim boljim objektima, kako u ugostiteljstvu, tako i u trgovinama. Zanimljivo je da od kada je lansiran, a lansirala ga je Nina Badrić, privlači sve više slavnih koji uživaju u njemu. Da li zbog toga što aronija usporava proces starenja organizma?!